Ervaringen

Andere bedrijven en individuen gingen u voor, tot volle tevredenheid.

rabobank

Carel van Lynden weet met zijn charme en voorkomendheid wellevendheid aansprekend te maken. Hij ontdoet de term “zakelijk etiquette” van het stijve en formele imago door dit meer vanuit de optiek van wellevendheid te bezien. Voorbeelden en films uit de praktijk spreken tot de verbeelding en hebben ons in de workshop aan het denken gezet. Medewerkers zijn zich er nog meer bewust van hoe het hoort, maar Carel heeft duidelijk gemaakt dat het uitgangpunt je eigen professionaliteit is en je juist ook eigen keuzes moet maken.”

“De cursus Wellevendheid van de heer van Lynden was niet alleen nuttig maar ook erg leuk. ‘Hoe heurt het nu eigenlijk echt?’ wordt uitgelegd aan de hand van praktische voorbeelden en het beeld door de tijd heen. De heer van Lynden doceert daarbij niet belerend maar juist luchtig en verhelderend; een aanrader voor het basispakket van elke professional!”

Een enthousiaste groep rechtenstudenten uit Rotterdam, op bezoek bij een advocatenkantoor in Den Haag schrijft:  “De studenten hebben veel opgestoken van de cursus van Carel van Lynden. Er was alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van eigen ervaringen, en er werd een breed scala aan onderwerpen behandeld. Met name de gewenste manier van communiceren (de wijze van voorstellen en de aanspreekvorm in een professionele omgeving) werd als bijzonder verhelderend en leerzaam ervaren. Juist vanwege de werkervaring van Carel van Lynden zelf, sloot de cursus goed aan bij de belevingswereld van de studenten”. 

Bij jongeren in het kader van een pro bono workshop is de reactie: “Carel van Lynden heeft ons op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wellevendheid. Ik vroeg Carel of het mogelijk was om onder het mom van wellevendheid jongeren met verschillende culturele achtergronden nader tot elkaar te brengen. Ondanks het welhaast onmogelijke verzoek, heeft Carel een uitstekende workshop verzorgd. Wij zijn geïnspireerd geraakt en hebben nog lang met elkaar nagepraat.

Afbeeldingsresultaat voor the next organisationThe Next Organization (TNXTO) “TNXTO is een jong bedrijf, zowel qua bestaan als qua leeftijd van de werknemers. Vanuit het team was er behoefte aan een eenduidige interpretatie van omgangsvormen. Om helderheid te scheppen over welke omgangsvormen passen bij de kernwaarden van TNXTO en deze vast te leggen, hebben we Carel gevraagd ons hierbij te ondersteunen. Binnen TNXTO heeft Carel met zijn enthousiasme, kennis en humor de omgangsvormen, de ‘business etiquette’ duidelijk op de agenda gezet. Niet alleen de ‘makkelijke’ onderwerpen werden besproken, ook de ‘ongemakkelijk’ onderwerpen werden op een heldere en constructieve manier besproken en omgezet naar heldere regels, de TNXTO-manier van werken. Dit helpt ons nog iedere dag beter met collega’s en klanten samen te werken.”

“Carel heeft het “klasje 2017” van jonge advocaten en notarissen van AKD gedurende 2 uur een workshop zakelijke etiquette gegeven met aansluitend een etiquettediner. De deelnemers hebben dit als een zeer leerzame, interessante en relevante cursus ervaren. Met name de heldere en relaxte wijze van presenteren, met veel filmpjes en foto’s en oefeningen die hij de mensen liet doen spraken aan. Ook de aandacht voor de verschillen in het internationale zakendoen en de tips en tricks voor bijvoorbeeld recepties en andere netwerkevenementen werden zeer gewaardeerd.”